Fresh Fruits
&
Vegetables
Members of Fatels Food Group:
Expertise in groenten & fruit

Dutch Green BV is ontstaan uit het in 1956 opgerichte handelsbedrijf Fatels Beverwijk BV en heeft zich in het afgelopen decennium sterk ontwikkeld van ‘handelsbedrijf’ naar ‘verkooporganisatie’ voor telers van met name vollegronds- en glasgroenten. Wij zijn gespecialiseerd in de vermarkting voor onze vaste Hollandse telers die hun volledige productie aan Dutch Green leveren. Daarbij heeft Dutch Green de verantwoording over de teeltbegeleiding, certificering en controle op residu onderzoeken. Onze expertise levert een meerwaarde op en maakt van Dutch Green een betrouwbare partner voor haar afnemers. De verkoop spitst zich jaar rond toe op retail, discount, foodservice en groothandel binnen en buiten Europa.

In de winterperiode heeft Dutch Green ruime ervaring in de im- en export van producten uit met name Spanje, Italië, Portugal en Duitsland. Met diverse gerenommeerde afladers wordt door Dutch Green al meer dan 20 jaar structureel samengewerkt. Ons assortiment bestaat voor een groot deel uit vollegronds groenten zoals bloemkool, broccoli, peen, sla (ijsberg, lollo rosso/biondo, friseé, eikenblad etc), spitskool, kortom eigenlijk alles wat ‘buiten’ groeit. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in alle soorten citrus, en maken glasproducten zoals paprika’s, komkommers, alle soorten tomaten etc. ons assortiment compleet.

In 2008 is Dutch Green een eigen teeltproject in Spanje gestart. Dit project richt zich met name op vollegronds groenten, waarbij bloemkool het hoofdproduct is. Naast de eigen ingebrachte expertise en speciaal ontwikkelde oogst apparatuur wordt ook intensief gebruik gemaakt van de knowhow van onze vaste Hollandse telers. Een perfecte mix die ons in staat stelt om continuïteit en uitstekende kwaliteit aan onze klanten te bieden.

Kwaliteit

Dutch Green BV voert een streng kwaliteitsbeleid. Deze is afgestemd op de eisen van onze klanten die vaak hoger liggen dan de standaard wettelijke richtlijnen waaraan wij vanzelfsprekend voldoen. Met toeleveranciers, verpakkingsbedrijven en producenten zijn afspraken gemaakt om kwaliteit te waarborgen. Onze keurmeesters zien toe op naleving van deze afspraken en controleren deze met zorg.
Door waar mogelijk rechtstreeks bij de telers te verladen beperken wij het aantal “Foodmiles” tot een absoluut minimum. Daarmee bereiken wij een 3-tal door ons gestelde doelen;

  • Producten verser dan vers naar u als klant
  • Belasting voor ons milieu tot een minimum beperken
  • Kostenbesparing

Voedselveiligheid

Bij Dutch Green is voedselveiligheid een kernwaarde. Daarom gaan wij verder dan de eisen die wettelijk vastgelegd zijn. Wij beschikken zelf over de benodigde certificaten zoals IFS-higher level en Skal (biologische producten) en ook al onze leveranciers hebben certificaten als GlobalGap, Aenor (Spanje) of Q&S (Duitsland). Door monitoring vanaf zaaien bij de teler, tot afleveren bij de klant volgen wij het gehele traject. Wij laten door een erkend laboratorium veelvuldig steekproeven uitvoeren met betrekking tot MRL’s (Maximum Residu Level).