Kwaliteit
op het gebied van
(bio)winterpeen
Members of Fatels Food Group:
Specialist in verwerken van (bio)winterpeen

Polderfresh is een modern productiebedrijf in de verwerking van de hoogste kwaliteit winterpeen voor de versmarkt. Het bedrijf is gevestigd in Espel gelegen in de Noordoostpolder, een gemeente van de provincie Flevoland. Het bedrijf staat hiermee in het centrum van de wortelteelt van Nederland.

Polderfresh is een productiebedrijf opgericht uit Fatels Beverwijk BV.
Fatels Beverwijk BV, waar naast groentehandel ook traditionele winterpeen verwerkt en verhandeld werd, was gevestigd in Noord-Holland nabij de inmiddels opgeheven Veiling Beverwijk.

Naast traditionele winterpeen is Polderfresh in 1996 als één van de eersten in Nederland gestart met de verwerking van biologische winterpeen. Het bedrijf is sindsdien ook Skal gecertificeerd.
In 2001 heeft Polderfresh de volgende stap genomen en heeft als enige in Nederland voor de verwerking van de biologische winterpeen een aparte spoel- , sorteer- en verpakkingslijn met bijbehorende waswatervoorziening opgezet. Hierdoor kan er geen kruisbesmetting optreden tussen beide activiteiten.

Inmiddels maakt de biologische peen meer dan 40% van de productie uit en is Polderfresh marktleider op dit gebied in Nederland. De afzet van zowel de traditionele als biologische peen vindt hoofdzakelijk zijn weg naar de grote supermarktorganisaties in Nederland en Duitsland.

Vandaag de dag wordt de winterpeen op bestelling gewassen, gepolijst en in elke door de klant gewenste maat gesorteerd en verpakt.
De verwerkte winterpeen is afkomstig van GlobalGap gecertificeerde telers en zijn in het geval van biologische winterpeen ook Skal gecertificeerd. Hierdoor kunnen de kwaliteit en de naleving van de toegestane Europese en Nederlandse richtlijnen omtrent residuen gegarandeerd worden.

Polderfresh voorziet haar klanten het hele jaar rond van de winterpeen.
Dit is mede mogelijk gemaakt doordat in 2001 een modern koelhuis met een capaciteit van 3200 m3 kisten is bijgebouwd. De peen kan op deze manier enkele maanden bewaard worden. Door het eigen beheer van het koelhuis kan de beste kwaliteit gegarandeerd worden.